Bridgestone-dochter First Stop en de formule BandenProf gaan een strategische samenwerking aan. De komende 2-3 jaar wordt zorgvuldig de mogelijke integratie van de activiteiten van BandenProf in de First Stop-organisatie voorbereid. Het doel is om die integratie in 2026 te realiseren, én dat om beter in te kunnen spelen op de veranderingen in de steeds complexer wordende automotive aftermarket.

Door de krachtenbundeling met BandenProf kan First Stop het eigen netwerk versterken en vergroten, waarbij een nationale dekking van het First Stop netwerk wordt bewerkstelligd. Daarnaast biedt het First Stop de mogelijkheid optimale ondersteuning te bieden aan de zelfstandige specialisten in banden- en voertuigservice. Het doel is om hen maximaal te ontzorgen en voor te bereiden op een succesvolle toekomst met hun aftersalesactiviteiten.

Top van de netwerken

De strategische samenwerking en toekomstige samensmelting van beide concepten betekent dat deze dan zal behoren tot de top van de netwerken van bandenspecialisten in Nederland. “Dit partnership is een spannende stap vooruit voor beide bedrijven”, aldus Dimitri Goethals, Business Development Manager Benelux van First Stop. “We geloven dat onze gecombineerde expertise en middelen ons in staat zullen stellen om onze partners nog beter van dienst te zijn en onze positie in de markt te versterken.”

De overname van de activiteiten van BandenProf door First Stop zal worden uitgevoerd met de hoogste zorg en aandacht, om een soepele overgang te garanderen voor alle betrokken partijen. Daarom wordt daar ook alle tijd voor genomen. Gedurende het integratieproces zal er nauw contact zijn met de partners van BandenProf, om ervoor te zorgen dat zij zonder onderbrekingen kunnen blijven profiteren van de diensten die ze gewend zijn.

Meer ondersteuning

Wim Reijmerink, oprichter van BandenProf: “Na een zorgvuldige analyse van alle marktontwikkelingen en veranderingen die de komende jaren plaats gaan vinden, zijn wij ervan overtuigd dat wij gezamenlijk veel meer ondersteuning kunnen bieden aan al die bandenspecialisten die zelfstandigheid hoog in hun vaandel hebben staan.  Als First Stop-Bandenprof hebben wij, met ondersteuning van Bridgestone en een aantal andere toeleveranciers, de bandenspecialisten enorm veel te bieden.”

First Stop is het retail netwerk van Bridgestone en heeft 3000 retailpunten in Europa. In de Benelux zijn het er 77 vestigingen – waarvan ongeveer de helft actief is in Nederland – die allemaal worden geleid door zelfstandige ondernemers, Dat resulteert in een naar klanten toe zeer hoog service- en kwaliteitsniveau. First Stop ontzorgt de zelfstandige specialisten in banden- en voertuigservice zodat deze kan profiteren van de allerbeste condities en hen intensief ondersteunt op het vlak van marketing, uitstraling, opleidingen en dergelijke. Bandenspecialist BandenProf telt 73 aangesloten ondernemers in Nederland. Het streven is, om na de integratie in 2026 toe te werken naar ongeveer 120 vestigingen in Nederland.

Fotobijschrift: Ed Roos, Retail Business Consultant bij First Stop (rechts) en Max Hollander, manager operations bij BandenProf zullen de samenwerking en integratie begeleiden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties