Hij is al getest bij geselecteerde klanten en was ook al te zien tijdens het jongste Acoat Selected-symposium; nu lanceert AkzoNobel dan de geautomatiseerde mengmachine ColorMatchic voor klanten in heel Europa, met de belofte hiermee de efficiëntie van schadeherstelbedrijven te verhogen.

De machine is gekalibreerd voor gebruik met zowel de watergedragen lakken van Sikkens als van Lesonal en is volledig geïntegreerd met Mixit, de cloud based applicatie voor het opzoeken van kleurformules.

ColorMatchic geeft de spuiter in de cabine de vrijheid om door te gaan met de ene taak, terwijl hij lak mengt voor een andere taak. De machine is in staat om heel kleine hoeveelheden (tot 40 ml) te mengen. Het doseermechanisme is tot op een derde van een waterdruppel (0,015 ml) nauwkeurig.

Hoe het werkt

De spuiter meet eerst de kleur met de spectrofotometer. De meting wordt vervolgens gesynchroniseerd met de cloudbased applicatie MIXIT, de software vindt de best passende kleurformule en de spuiter selecteert deze en start het mengen. ColorMatchic creëert dan automatisch de mix op basis van de formule, gebruiksklaar binnen slechts vijf minuten.

Commercieel directeur Ignacio Román Navarro: “ColorMatchic maakt deel uit van onze strategie om ons portfolio uit te breiden met innovatieve technologische oplossingen die klanten helpen de drie voordelen van verhoogde efficiëntie, verbeterde duurzaamheid en maximale winst te behalen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties