De LKQ Vanesch-vestigingen in Hoogeveen en Tilburg openden begin juni de deuren voor honderden klanten en relaties. Behalve een hernieuwde kennismaking met het bedrijf en uitgebreide mogelijkheden om te netwerken ging speciale aandacht uit naar Connect, de nieuwe naam voor alle diensten en voordelen die het partnerprogramma van LKQ Vanesch biedt.

De uitdagingen waar de schadeherstelwereld voor staat zijn niet mals. De energietransitie raakt zowel het rijdend wagenpark als de ondernemers. De technische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op, wat het lastiger maakt om altijd bij te blijven. Zeker voor schadeherstelbedrijven, want die krijgen immers niet alleen oudere auto’s binnen maar ook jongere. En dan is er nog de factor personeel: hoe vind je die en behoud je die vervolgens? LKQ Vanesch zit niet alleen bovenop de actuele ontwikkelingen, het bedrijf maakt zich sterk om de schadeherstelbedrijven waarmee het zaken doet alle instrumenten te geven voor toekomstig succes.

Commercieel directeur Jeffry de Leeuw legt uit: “Wij stellen ons op als businesspartner, want met alleen het leveren van de producten ben je er niet. Als je dat wel doet dan blijft alleen de prijs nog over en dat is een hellend vlak. Er is altijd wel iemand te vinden die het voor minder doet. Wij leveren onze spullen met een faire prijs, zijn niet de goedkoopste, maar door het totaalplaatje dat we met de naam Connect samenbrengen bieden we het schadeherstelbedrijf een beter rendement en gunstiger perspectief. Onze ambitie laat zich samenvatten met drie woorden: the extra mile. In goed Nederlands: we zetten net dat stapje extra voor onze klanten.”

Het is daarom voor een schadeherstelbedrijf van belang de juiste partners om zich heen te verzamelen. “Partners waarop gebouwd kan worden en waarbij je essentiële informatie op kunt halen om het bedrijf optimaal te laten draaien. Voor businesspartners van LKQ Vanesch worden belangrijke delen voor het schadebedrijf ingevuld.” De inhoud van het partnerprogramma bestaat uit drie onderdelen: technische consultancy, business consultancy en accountmanagement.

Verbetervoorstellen

Om met de laatste te beginnen: de accountmanager van LKQ Vanesch heeft als taak zijn partners te ontzorgen en van toegevoegde waarde te zijn voor het bedrijfsproces van de klant. Dit doet hij door het brengen van de juiste informatie en het doen van verbetervoorstellen op productniveau. Door inzicht te verschaffen in marktontwikkelingen en cijfers en door zorgen uit handen te nemen is de accountmanager dagelijks bezig met het ondersteunen van zijn partners.”


Perslucht kost goudgeld: een lekke koppeling van een paar euro moet je daarom snel signaleren en verhelpen.


In de afgelopen jaren is de portefeuille business consultancy flink gegroeid. Naast het in kaart brengen van processen, het uitvoeren van financiële analyses en de verbruiksmonitor zijn daar het afgelopen jaar samenwerkingen bijgekomen met onder anderen partijen voor een energiescan en het uitvoeren van een RI&E. “Om een voorbeeld te geven: een lekke persluchtkoppeling kun je voor een paar euro vervangen. Dat niet doen levert een ongekende onkostenpost op.”

Personeel

Ook adviseert LKQ Vanesch in het op niveau brengen en houden van de personeelsleden. “Bij LKQ Vanesch hebben we grofweg twee manieren van opleiden. We hebben opleidingen onder de vlag van de LKQ Academy, hieronder vallen het Technisch Opleidingsplan Schadeherstel, de Front Office Pro en de Operationeel Leidinggevende. Daarnaast geven we workshops. Deze variëren van een algemene producttraining tot bijtinten en spot-repair. Ook hebben we onze workshops gecombineerd in een talentenprogramma, een programma dat is ontstaan vanuit de wens van een partner. In dit talentenprogramma geven we jonge talentvolle spuiters een duwtje in de rug om de eerste jaren als eerste spuiter soepel door te komen met meer kennis, motivatie en vertrouwen.”

Technische consultancy door LKQ Vanesch kan plaats vinden door training en ondersteuning op zowel locatie als in het eigen trainingscentrum waar ze iedere dag spuiters en voorbewerkers naar een hoger niveau helpen. “Sinds dit jaar is het de wens om niet alleen op te leiden en te begeleiden, maar ook om waarnemingen en adviezen vast te leggen in een verslag. Dit verslag kan achteraf naar de klant worden gestuurd zodat deze dit nog eens rustig kan teruglezen om actie te ondernemen op eventuele aandachtspunten.”

Topsportcoach

“Met Connect willen wij bouwen aan het netwerk. Door bijeenkomsten te organiseren voor leden in de vorm van seminars en kennissessies zorgen wij voor een netwerk van ondernemers die elkaar met regelmaat treffen en daardoor partners van elkaar worden. Deze partners worden onderdeel van je team, het team waarmee je dagelijks topsport bedrijft. De topsporter dat ben jij, de mensen op de werkvloer vormen het team dat jouw topsport mogelijk maakt en Connect is het onderdeel dat jouw team de tools geeft die je nodig hebt om dagelijks het maximale uit je bedrijf te halen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties