Group Auto-grossier Van der Ploeg uit Franeker heeft Autobedrijf Kamstra aangedragen als deelnemer aan de werkplaatsformule Autoexcellent. Vanaf 1 juni mag het bedrijf zich Autoexcellent Kamstra noemen.

Het bedrijf van de gebroeders Kamstra werd opgericht in 1990. Het bedrijf is al die tijd onafhankelijk geweest. Onlangs werd besloten om het bedrijf aan te sluiten bij een werkplaatsformule. “Die keuze werd ons eigenlijk aangedragen door onze grossier”, aldus de gebroeders Kamstra. “We zijn vrij honkvast, want je hebt elkaar toch nodig. Natuurlijk ondersteunt hij meerdere werkplaatsformules, maar Autoexcellent was eigenlijk de enige waar we een goed gevoel bij hadden. We weten zelf vrij goed wat we willen en Autoexcellent laat ons die ruimte ook.”

Nieuw pand

De verplichte afname aan onderdelen bij de grossier is bijvoorbeeld bepaald geen struikelblok. “Het is zelfs zo dat als je die omzet niet haalt, je je af moet vragen of je bedrijf nog wel levensvatbaar is. Nee, die eisen zijn zeker niet onrealistisch. Natuurlijk moet het pand hier en daar wat aangekleed worden in de Autoexcellent-huisstijl, maar dat is geen punt. Verder hebben we een jaar geleden een nieuw pand betrokken. Het staat wel op hetzelfde adres, maar we hebben met name wat hoger gebouwd, zodat we bedrijfswagens en campers beter kwijt kunnen. Verder is het pand van alle gemakken en moderne technieken voorzien.”

Ontzorgen

Het bedrijf is gespecialiseerd in alle merken auto’s, bedrijfswagens, campers, trailers en aanhangwagens. Het bedrijf verkoopt nieuwe en gebruikte auto’s, verricht onderhoud aan alle merken en is een RDW-erkend apk-keuringsstation. Verder kunnen klanten hier terecht voor aircoservice, ruitreparatie en schadeherstel. “Sterreparaties doen we wel zelf, maar als er een ruit vervangen moet worden, en ook voor schadeherstel hebben we meer een loketfunctie. Het is eigenlijk om onze klant te kunnen ontzorgen. Hij kan de auto hier achterlaten en wij zorgen dat hij hersteld wordt.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties