De AllSeasonContact2 die Continental presenteerde in het Oostenrijkse Saalfelden bij Salzburg is getooid met de EV-ready-markering op de wang. Deze markering is terug te vinden in het hele gamma, want in een aparte lijn banden voor elektrische voertuigen gelooft het merk niet.

Op het scherm worden cijfers geprojecteerd over het wagenpark in de Europese Unie, bezien over een tijdspanne van twintig jaar. Het gewicht van de auto’s steeg gemiddeld met 17 procent, het motorvermogen zelfs met 38 procent. De CO2-uitstoot daalde daarentegen met 31 procent. Van die twintig jaar is het merendeel nog bezet met verbrandingsmotoren want de opmars van de EV is een zeer recente. Het meetpunt dat Conti op 2021 neerlegt laat wel al een marktaandeel van 18 procent zien.


In 2022 kozen 9 van de 10 ev-volumefabrikanten voor Continental


Catherine Loss is zich als Head of Program Management EMEA dan ook zeer bewust van de veranderende markteisen die aan de producten worden gesteld. Zeker in het licht van de aankomende Euro 7-normen. “Voor ons is vooral belangrijk dat we als industrie met dezelfde normen te maken hebben, een gelijk speelveld dus. Dat is ook waar we ons met de andere bandenfabrikanten binnen branchevereniging ETRMA hard voor maken.”

Catherine Loss, Head of Program Management EMEA.
Ferdinand Hoyos is verantwoordelijk voor de vervangingsmarkt EMEA.

Kijkend naar de vervangingsmarkt dan kun je constateren dat 2022 een jaar vol uitdagingen was. Ferdinand Hoyos, bij Conti verantwoordelijk voor dit segment binnen EMEA, blikt terug: “Het jaar begon met uitdagingen op verschillende fronten, zoals materiaalschaarste en containerproblemen. Al met al was het eerste half jaar daardoor lastig, maar het trok snel bij en uiteindelijk eindigde het positief. Onze klanten, de wederverkopers hebben hun voorraden tegen het einde van het jaar allemaal kunnen aanvullen. Voor 2023 zijn we vooralsnog terughoudend in het doen van concrete uitspraken. Zolang de eindklant kilometers blijft maken, en het ziet ernaar uit dat dat inderdaad gebeurt, dan moet er vervangen worden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties