Motorcheckup lanceert vandaag iDiA, het systeem voor een digitale olie-analyse en meer voor motorolie en versnellingsbakolie. Het grote voordeel is volgens de leverancier dat je met iDiA als gebruiker niet zelf meer het testresultaat hoeft te interpreteren. Het iDiA systeen maakt digitale evaluatie gebaseerd op artificial intelligence.

In vier stappen ontvangt de gebruiker het digitale rapport. De eerste stap is de iDiA testkaart met de QR-code te registeren. Stap twee is een druppel olie op de testkaart en de volgende stap is het laten ontwikkelen ervan. Ten slotte stap 4: de testkaartanalyse en ontvang het rapport.

Marc Nederveen: “Met iDia voegen we een nieuw product toe aan het assortiment. Autobedrijven en diagnosespecialisten kunnen met iDIA een snelle olie-analyse uitvoeren en dus een betere diagnose stellen. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld brandstof in de motorolie of motorvervuiling. Maar het ondersteunt ook bij het aantonen om tijdig onderhoud uit te voeren.  Met een iDiA testrapport ziet men snel wat zich in de motor afspeelt.“

Motorcheckup iDiA analyseert vier elementen van de motor: de mate van motor vervuiling, toestand van de motorolie, water en/of koelwater in de motorolie en brandstof in de motorolie.

Motorconditie

Een druppel motorolie op de Motorcheckup iDIA test laat zien wat de conditie van de motor is. Door het uitvoeren van de test kan het autobedrijf of consument voortijdig mankementen aan de motor ontdekken. Een gezonde motor helpt brandstof besparen, CO2 uitstoot te verminderen, de levensduur van het voertuig te verlengen en prestaties te behouden.

De Motorcheckup-producten komen uit Duitsland waar de producten worden ontwikkeld en geproduceerd. De Duitse TüV organisatie (vergelijkbaar met TNO in Nederland) garandeert de werking en kwaliteit van de Motorcheckup testen (TüV nummer B09 04 69955001).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties