Anderhalf jaar nadat de rechter de laatste bezwaren tegen de nieuwbouw van autobedrijf Sjouke Dijkstra in Markelo van tafel veegde, gaat het nieuwe pand op 2 september eindelijk open.

Je zou een heel boek kunnen schrijven over de voorgeschiedenis van de nieuwbouw, aldus Sjouke Dijkstra, die blij is dat hij nu eindelijk op de nieuwe locatie zijn bedrijf kan voortzetten. “Het is ongelooflijk hoeveel tegenwerking we hebben gehad. Van de gemeente en van de provincie, die later ook moesten toegeven dat ze fout hadden gehandeld.”

Tegenwerking

De toekomstige buren hadden immers bezwaren tegen de komst van een autobedrijf, waarna de gemeente op eigen initiatief nog eens de nieuwbouw was gaan toetsen aan de eigen ‘ladder van duurzame verstedelijking’. “Dat hadden ze helemaal niet mogen doen. En die buren hadden helemaal geen recht van spreken. Ze wonen op honderd meter van het bedrijf. Ze gooiden het op het woonklimaat! Zoals die mensen van leer trokken, ook in de rechtszaal.”

Hoewel de procedures veel geld hebben gekost, heeft Sjouke Dijkstra nu toch het bedrijf kunnen neerzetten dat hij altijd voor ogen had. “We hebben wat betreft de inrichting wel voor kwaliteit gekozen. De hefbruggen bijvoorbeeld, allemaal stempelhefbruggen, zijn van CBX Nederland. Er komt een snellaadstation voor elektrische voertuigen, er zit een warmtepomp in, we zijn ook helemaal van het gas af, en op termijn willen we het pand energieneutraal maken door zonnepanelen op het dak te laten monteren. Je kunt wel zonneparken aanleggen, maar dat is eigenlijk zonde van de ruimte. Die bedrijven staan er toch en zo’n dak is zeer geschikt om zonnepanelen op te zetten.”

Afwerking

Met nog een week te gaan tot de opening wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het pand. Sjouke Dijkstra: “We zijn nu nog bezig de afzuiginstallatie aan te sluiten. Er gaat toch altijd veel tijd zitten in die laatste dingen, maar we kunnen op 2 september open.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties