In vervolg op de acquisitie van Federal Mogul (oktober 2018) kondigt moederbedrijf Tenneco een splitsing van de onderneming aan. Er ontstaan twee onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven: enerzijds Tenneco, anderzijds de nieuwe aftermarket-speler DRiV.

Brian Kesseler (Tenneco): "Een uniek nieuw bedrijf."
Brian Kesseler (Tenneco): “Een uniek nieuw bedrijf.”
De nieuwe organisatie zal in de tweede helft van 2019 operationeel worden. Onder de vlag van DriV komen dan twee divisies te hangen. Beide focussen op rijprestaties en prestaties. De aftermarketdivisie draagt de benaming ‘Motorparts’. Ze omvat een portfolio van bekende merken, zoals Monroe, Champion, Öhlins, MOOG, Walker en Ferodo. De OE-divisie zal bekend staan als ‘Ride Performance’. Dit deel van de onderneming ontwikkelt, fabriceert en levert schokdempers, veerpoten en remdelen als originele uitrusting voor autofabrikanten.

Vervangingsmarkt

Met deze taak-, merken- en lijnenverdeling moet DRiV een van de grootste bedrijven wereldwijd worden voor de vervangingsmarkt en voor OE-rijprestaties en remmen. De naam Tenneco blijft bestaan. Na de splitsing, voorzien in de tweede helft van 2019, ontwikkelt Tenneco zich verder als mondiaal actieve specialist in hoogwaardige aandrijfsystemen.

Logo

Het hoofdkantoor van DRiV wordt gevestigd in de omgeving van Chicago. Brian Kesseler, mede-ceo van Tenneco, spreekt van “een uniek nieuw bedrijf, een start-up van meer dan zes miljard dollar.” Het logo in de kleuren zwart, rood en zilver verwijst volgens het concern naar “een rijk verleden van prestaties.” Het speciaal teken voor de ‘i’ in het logo van DriV heeft verschillende betekenissen. Het kan gelezen worden als een letter, die staat voor integriteit, innovatie en inzicht. Maar ook het cijfer 1, wat dan verwijst naar ‘één team, valt eruit op te maken.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties