41 procent meer leads via Autoscout24

Occasionplatform Autoscout24 heeft in mei dit jaar 41 procent meer kwalitatieve leads doorgestuurd naar gelieerde autobedrijven dan in mei vorig jaar. Hieruit blijkt dat de markt voor tweedehands auto’s nog altijd toeneemt.

Recentelijk deed Autoscout24 onderzoek naar het (online) koopgedrag voor een nieuwe of tweedehands auto onder 877 respondenten. Hieruit blijkt dat 64 procent het liefst een tweedehandsauto koopt. 20 procent zegt liever een nieuwe auto te kopen. Leasen is slechts onder 12 procent populair en autodelen (2,3 procent) is momenteel helemaal niet populair. Autoscout24 concludeert hieruit dat het vertrouwen van de consument in de auto als veilig vervoersmiddel enorm is gegroeid sinds de coronacrisis.

Aankoop

Bij het kopen van een auto letten de meeste mensen in eerste instantie op de vraagprijs (77 procent), gevolgd door de kilometerstand (64 procent) en de staat van de auto (58 procent). Kleur (15 procent) en het aantal pk’s (13 procent) zijn van minder groot belang voor de autokoper. Wel zegt maar liefst 91 procent de auto het liefst via een erkend autobedrijf te kopen.

Bij de aankoop zelf laten mensen zich meer beïnvloeden door het imago van een auto (46 procent) dan door vrienden (42 procent) of reclame (9 procent). Ook denkt 53 procent over voldoende kennis te beschikken om een goede auto-aankoop te doen. 21 procent geeft toe ooit een automiskoop te hebben gedaan.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2744 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *