800 à 1000 gebruikte auto’s op dagveiling BCA

De achtste editie van de jaarlijkse BCA Megaveiling brengt morgen op één dag achthonderd tot duizend auto’s onder de hamer. Normaal gesproken veilt BCA ruim duizend kavels per week.

Directeur Iede Aukema spreekt dan ook van “de grootste autoveiling op één dag in Nederland.” Het aanbod bestaat uit personenwagens afkomstig van inruil en Marketprice (vier- à vijfhonderd exemplaren) en uit personenwagens die dienst hebben gedaan in Lease en Fleet. Ook hier verwacht BCA een aanbod tussen de vier- en vijfhonderd stuks. Overigens kan het exacte aantal voertuigen nog hoger uitkomen: het ‘kavelen’ is nog bezig, zodat een doorloop mogelijk is naar circa twaalfhonderd stuks, net als vorig jaar.

Online

Hoewel online bieden net als anders gewoon mogelijk is, adviseert BCA gegadigden om daadwerkelijk de hal te bezoeken. Door de grote hoeveelheid af te werken auto’s is snelheid van veilen hoger dan normaal. Aangezien biedingen via internet soms met een kleine vertraging binnenkomen, is ditmaal de kans op toewijzing in de hal groter dan online. Vandaag is het kijkdag. Morgen gaan de deuren om 7.00 uur open en begint de  veiling twee uur later. Vroegkomers kunnen rekenen op een ontbijt. Iedere gekochte auto levert een ter plekke om te wisselen cadeaubon op. in verband met de grote logistieke operatie is het op de veilingdag niet mogelijk om auto’s op te halen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †