Antoine Burguière wordt directeur Citroën Nederland

De Fransman Antoine Burguière wordt per 1 april algemeen directeur van Citroën Nederland. Hij volgt daarmee de Frans-Nederlandse Louis Wyers op, die afgelopen drie jaar aan het hoofd stond van het bedrijf.

Wyers blijft aan als algemeen directeur voor DS Automobiles in Nederland. Daarnaast zal hij de totstandkoming van de nieuwe PSA-organisatie in Nederland voor de vier merken Peugeot, Citroën, Opel en DS Automobiles gaan leiden. Louis Wyers: “Ik ben er trots op afgelopen drie jaren dit iconische merk te hebben geleid met een diepgaande transformatie als resultaat. Het bedrijf en de hernieuwde dealer-organisatie in Nederland zijn klaar voor de toekomst en ik ben ervan overtuigd dat zij het beste niveau van comfort en zorgeloze mobiliteit zullen blijven aanbieden aan een grote groep tevreden klanten.”

Ervaring

Burguière (42) is sinds 2017 directeur marketing en communicatie voor Citroën in Spanje en Portugal. Hij heeft een brede ervaring in de automotive industrie, met verschillende functies bij Audi en Mitsubishi in Frankrijk. Daarna werd hij marketingdirecteur voor Fiat in Frankrijk en was hij onder meer verantwoordelijk voor de herpositionering van het merk Abarth.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters