Autoproff start autoveilingen in Nederland

Het Deense online veilingportaal Autoproff start op 1 februari officieel ook in Nederland. Het betreft een B2B veilingportaal waar Nederlandse autobedrijven importoccasions kunnen kopen, en in een later stadium verkopen.

Om de Nederlandse organisatie van Autoproff te ondersteunen zijn per 1 januari John Engels (buitendienst) en Margreet van der Linden (binnendienst) aangetrokken. Zij zijn de aanspreekpunten voor Nederlandse autobedrijven die zaken willen doen met Autoproff.

Internationaal

egge-sellesDe eerste veilingen die in Nederland worden aangeboden betreft occasions uit Duitsland en Denemarken, de twee andere landen waar Autoproff actief is. Countrymanager Egge Selles (foto): “Na verloop van tijd, ik verwacht in maart of april, starten we ook met Nederlandse veilingen. Nederlandse autobedrijven kunnen dan ook hun voorraad te koop aanbieden.”

Rechtstreeks

Er zijn al meerdere occasionportals die internationaal opereren. Onlangs startte bijvoorbeeld Bas Oude Luttikhuis een occasionportaal waar particulieren een Europese importauto kunnen kopen, Mr Wheelson. Waarin onderscheidt Autoproff zich? Egge Selles: “Bij Autoproff doen koper en verkoper rechtstreeks zaken met elkaar. Via een app hebben ze ook direct contact. Autoproff zit daar alleen tussen voor de transportservice en een veilige betaalservice. Het geld voor de koop wordt gestort in een depot. Vervolgens wordt de auto geleverd. Pas als de koper akkoord geeft voor de levering wordt het geld gelost. De koper betaalt bovendien geen opgeld. De kosten voor onze diensten zijn inbegrepen bij de aankoopprijs en worden door de verkoper aan ons afgedragen. Doordat wij zelf geen deel zijn van de transactie, en onze bemoeienis minimaal is, hebben wij een lage kostenstructuur, wat dus ook lage kosten voor de koper met zich meebrengt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters