Bestelwagenmarkt groeit 0,5 procent

In het eerste halfjaar van 2019 zijn in totaal 44.174 nieuwe bestelwagens geregistreerd. Dat is 0,5 procent meer dan de 43.951 die in dezelfde periode vorig jaar werden geregistreerd.

Dat blijkt uit cijfers van RDC.

Marktaandelen

Volkswagen blijft marktleider, met een afzet van 8675 voertuigen, ofwel een marktaandeel van 19,6 procent. Dit ondanks het feit dat de afzet van Volkswagen dit jaar wel met 5,5 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. De verkopen van de Transporter blijft stabiel. Tegelijkertijd is er een verschuiving gaande van Caddy naar Crafter. Volkswagen heeft met de Transporter ook het best verkochte model bestelwagen in huis, met 3576 registraties, ofwel een marktaandeel van 8,1 procent in het eerste halfjaar van 2019. Mercedes-Benz blijft de tweede plaats bezetten met 6779 voertuigen, ofwel een marktaandeel van 15,3 procent. De verkopen van de Sprinter stegen flink, terwijl die van zowel de Vito als de Citan wat terugliepen. Onderaan de streep presteerde Mercedes vrijwel gelijk aan vorig jaar. Ford blijft derde met 5965 geregistreerde voertuigen, ofwel een marktaandeel van 13,5 procent. Vorig jaar kwam Ford niet verder dan 5850 voertuigen, dus een winst van de afzet van 2,0 procent, boven het marktgemiddelde dus.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3059 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters