Bijna geen auto meer verkocht in het VK

In het Verenigd Koninkrijk is de autoverkoop totaal ingestort. In april kwamen nog maar 4321 nieuwe auto’s op de weg. Dat is 97,3 procent minder dan in dezelfde maand een jaar geleden.

Het diepterecord is het gevolg van de lockdown, waardoor in het Verenigd Koninkrijk onder meer showrooms van autobedrijven gesloten moesten blijven. Over de eerste vier maanden van 2020 zijn 43 procent minder auto’s verkocht. Vorig jaar kochten de Britten in de eerste vier maanden 862.100 nieuwe auto’s, dit jaar waren dat er 487.878 stuks.

Voor het hele jaar wordt een min van ongeveer 30 procent verwacht, als de situatie tenminste wat verbetert. Groot-Brittannië telt inmiddels ruim 35.000 coronadoden en het virus is er nog lang niet onder controle, stelt de regering van premier Johnson.

Europa

Voor Frankrijk en Italië wordt een vergelijkbaar scherpe daling verwacht. Acea maakt op 19 mei de Europese verkoopcijfers bekend. De Britten wilden daar niet op wachten en maakten via de SMMT (de Britse RAI Vereniging) nu al de enorme teruggang bekend. De auto-industrie roept ondertussen alle landen in de EU op, om middels slooppremies de verkoop van nieuwe auto’s te stimuleren.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1638 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *