Carnext verkocht aan Constellation Automotive

Het Britse Constellation Automotive Group neemt het occasionplatform Carnext over van het investeerdersconsortium dat eerder Carnext verzelfstandigde van Leaseplan.

Met de overname ontstaat een digitaal platform dat goed is voor de Europese handel in meer dan 2,5 miljoen occasions per jaar in 22 landen tegen een gezamenlijke waarde van 21 miljard euro.

Carnext verwacht in 2021 40.000 auto’s aan eindgebruikers te verhandelen en 210.000 via het B-to-B-veilingplatform. Daarnaast is Carnext bij de verzelfstandiging van Leaseplan overeengekomen dat het nog voor langere tijd de eindecontractauto’s van Leaseplan zal verhandelen.

Digitalisering

Avril Palmer-Baunack, voorzitter van Constellation: “Ik ben verheugd dat Carnext toetreedt tot de Constellation Group. Carnext was een van de eerste bedrijven in Europa die de koopervaring van gebruikte auto’s voor consumenten digitaliseerde en we kijken ernaar uit om de schaal van onze respectieve markten te combineren om de digitale transformatie van de markt voor gebruikte auto’s in heel Europa te leiden.”

Groei

Sophie Krishnan, ceo van Carnext: “Carnext past uitstekend bij Constellation en ik ben verheugd om lid te worden van de Groep. Carnext is erop gericht klanten een gebruikte auto volledig online te laten vinden, financieren, kopen of verkopen vanaf een plek die ze kunnen vertrouwen. De ruimte voor groei in onze belangrijkste Europese markten is uitzonderlijk en door deel uit te maken van Constellation kunnen we ons momentum versnellen en een leider in de markt opbouwen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *