Cox Automotive neemt Spiers over

Het Amerikaanse Cox Automotive Mobility neemt Spiers New Technologies over, het bedrijf dat de Nederlander Dirk Spiers een aantal jaren geleden in de Amerikaanse staat Oklahoma oprichtte.

Spiers New Technologies, dat oplossingen biedt voor het beheer van batterijen voor elektrische auto’s, is actief in de Verenigde Staten en in Nederland. Door de overname door een grote partij als Cox Automotive hoopt Spiers zijn batterijservices voor EV’s met name naar het Verenigd Koninkrijk en andere landen in Europa te kunnen uitbreiden.

“Dit is nog maar het begin van de reis die we samen met Cox Automotive gaan maken”, vertelt Dirk Spiers. “Door bundeling van onze gecombineerde krachten op het gebied van engineering, technologie en data creëren we essentiële waarde en kansen voor degenen die de elektrische toekomst omarmen.”

End-to-end

Voor Cox, dat zo’n beetje in alle takken van de auto-industrie actief is, is de overname van Spiers onderdeel van de ambitie om ’s werelds toonaangevende end-to-end partner voor strategische oplossingen voor elektrische voertuigen (EV) te worden, met inbegrip van opslag en logistiek tot en met herproductie, hergebruik en voorbehandeling voor recycling.

“Dit is een strategisch belangrijke overname voor ons, zowel als integraal onderdeel van onze plannen voor een aanzienlijke uitbreiding van onze capaciteiten op het gebied van mobiliteit, als ook ter versterking van onze langetermijn-inzet om te investeren in duurzame technologie”, aldus Martin Forbes, president-directeur van Cox Automotive International.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.