ID.3 terug naar garage

Gisteren nog door de Vereniging Zakelijke Rijders uitgeroepen tot de EV van het jaar in de middenklasse (tot 40.000 euro), vandaag het zorgenkind van Volkswagen. Alle reeds verkochte ID.3’s moeten namelijk terug naar de dealer voor een software-update.

Het FD bracht vrijdagochtend 19 februari het nieuws dat het bij Volkswagen met betrekking tot de ID.3 klachten regent “over storingen met de elektronica, de navigatie, het gebruiksgemak, maar ook over de actieradius van de wagen”.

Update

Volgens een woordvoerder van Volkswagen-importeur Pon moeten de problemen niet overdreven worden: “Het nieuws van FD betreft een reeds bij de introductie van de ID.3, in september 2020, aangekondigde update. Toen is reeds aangegeven door Volkswagen AG, dat in Q1 van 2021 een software update beschikbaar zou komen. De update zorgt voor prestatieverbeteringen en voegt een aantal nieuwe functies toe.”

Berijders van de ID.3 moeten nog even geduld hebben voordat hun auto geüpdatet kan worden. In maart ontvangen zij van de dealer een uitnodiging voor een bezoek aan de werkplaats. In Nederland zijn er sinds de introductie in september 2020 bijna elfduizend ID.3’s verkocht.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2725 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *