Vanaf 2024 elk Opel-model ook elektrisch

Opel zet volledig in op elektrische mobiliteit. Met ingang van 2024 is van elk model een e-variant beschikbaar, kondigt ceo Michael Lohscheller aan op een persconferentie.

De onthulling van de nieuwe, volledig elektrische Corsa-e en de Grandland X Hybrid4 (de eerste Opel met een plug-in hybride aandrijflijn) markeren de start van deze strategie. “Het is geen toeval dat de nieuwe generatie Corsa het eerste volledig elektrische model van Opel is. Het is een van onze bekendste en bestverkochte modellen in Europa”, aldus Michael Lohscheller. “De Corsa-e maakt elektrische mobiliteit eenvoudig, praktisch en bereikbaar.”

Grandland Hybrid

Verder presenteerde Lohscheller de nieuwe Grandland X Hybrid4. Die kan 52 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP). Daarbij stoot hij 37 gram CO2 per kilometer uit. Klanten die al in het eerste kwartaal van 2020 willen rijden in de nieuwe Corsa-e kunnen zich (zonder aanbetaling) registreren bij de importeur.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †