VW-topman: ‘In 2035 geen verbrandingsmotor meer’

Volkswagen wil in Europa tussen 2033 en 2035 afscheid nemen van de verbrandingsmotor. In de VS en China zal dat afscheid iets later plaatsvinden. “In Zuid-Amerika en Afrika zal het door het ontbreken van politieke en infrastructurele randvoorwaarden veel langer duren.”

Dat zegt Volkswagen-bestuurder Klaus Zellmer in een interview met de Duitse nieuwssite Merkur.de. De week ervoor had zustermerk Audi al laten weten de productie van verbrandingsmotoren in 2033 te willen uitfaseren.

Volkswagen is niet het eerste volumemerk dat een concreet jaar noemt waarin het wil stoppen met de productie van verbrandingsmotoren. Begin dit jaar kondigde Ford al aan in 2030 in Europa geen verbrandingsmotoren meer te willen verkopen.

Optimaliseren

In het interview zegt Zellmer dat de verbrandingstechnologie nog wel een aantal jaren nodig is. “We blijven daarom investeren in het optimaliseren van onze aandrijvingen. Dit geldt ook voor diesel. Met het oog op de invoering van een Euro 7-norm is dat zeker nog een uitdaging, maar er zijn rij-omstandigheden waarvoor dieselmotoren nog steeds in trek zijn, vooral voor mensen die hoge kilometrages rijden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2902 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *