Axalta neemt Britse U-POL over

Axalta Coating Systems neemt de Britse fabrikant van reparatie- en schadeherstelproducten U-POL over van onder meer investeringsmaatschappij Graphite Capital Management voor 428 miljoen pond, zo’n 500 miljoen euro.

U-POL voert een aantal bekende merken in schadeherstel en beschermende toepassingen, waaronder Raptor, Dolphin en Gold. “Axalta is de wereldleider in het segment van premium autoschadeherstellakken”, zegt Robert Bryant, ceo van Axalta. “U-POL heeft een goede expertise in accessoires voor schadeherstel en beschermende coatings, wat zeer goed aansluit bij de activiteiten van Axalta. Wij kunnen onze doelmarkten uitbreiden in het belangrijke en groeiende mainstream en economy based schadeherstelsegment, maar ook in de doe-het-zelf herstelmarkt voor consumenten. We zien ook kansen voor de technologie van U-POL in nieuwe applicaties binnen andere afdelingen van ons bedrijf, waaronder mobility en industriële coatings.”

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 zijn beslag krijgen, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3525 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.