Fixico haalt nog eens 12 miljoen euro op

Schadeherstelplatform Fixico heeft zijn laatste investeringsronde met 5 miljoen euro uitgebreid tot 12 miljoen. Daarmee heeft Fixico nu in totaal 19,3 miljoen euro aan funding opgehaald.

Hoewel de schadeherstelsector zware klappen krijgt door de coronacrisis, is Fixico gestaag door blijven groeien. “Zelfs midden in een pandemie groeide Fixico met 300 procent”, aldus Derk Roodhuyzen de Vries, ceo van Fixico. “Deze uitbreiding van onze Series A-investering biedt ons de mogelijkheid om door te blijven groeien en zo de Europese marktleider te worden in digitaal autoschadeherstel. Het volgende kwartaal starten we in nog drie Europese landen: Italië, Oostenrijk en Denemarken. We voegen binnenkort nog drie tot vijf landen aan onze uitbreidingsplannen toe, met het Verenigd Koninkrijk en Spanje bovenaan ons verlanglijstje.”

Pionier

De groeiambitie van Fixico blijkt tevens uit het toevoegen van Simon Rothman aan de raad van commissarissen. Rothman is een pionier in online marktplaatsen en werkte onder meer bij eBay toen dit nog een kleine Amerikaanse veilingsite voor verzamelaars was. Daarnaast werkte hij bij Tesla en als adviseur voor technologiebedrijven als Lyft, Lime en Getaround.

“Door mijn werk bij eBay en Tesla heb ik een passie ontwikkeld voor marktplaatsen en mobiliteit. Het is een unieke kans om zo’n aansprekend bedrijf als Fixico te ondersteunen. Hun marktplaats opereert op het snijvlak van de mobiliteitssector. Ik denk dat hoe Fixico gebruikmaakt van een dynamisch online netwerk om autoschadeherstelbedrijven en autobezitters bij elkaar te brengen de potentie heeft om de industrie fundamenteel te veranderen”. Aldus  – Simon Rothman.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3693 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.