Nieuw vakblad Focwa toont meer werkvloer

Niet alleen voor de directeur-grootaandeelhouder maar nadrukkelijk ook voor en door de werkvloer, dat is de formule van het nieuwe vakblad van Focwa. Het zal in de tweede helft van juni verschijnen, in een nog te bepalen oplage.

focwa-coverHet magazine geeft de vereniging volgens directeur Femke Teeling een gezicht en “laat zien dat Vereniging Focwa Schadeherstel hét kenniscentrum is op het gebied van techniek, equipment en scholing.” Ook al kunnen leden anno 2017 hun vakinformatie van het web plukken, toch is een eigen magazine nodig. “Het laat zien waar de vereniging zich mee bezighoudt en hoe ze zich inzet voor de leden. Het is een magazine voor ondernemers én werknemers binnen de schadeherstelbranche die trots zijn op hun vak en openstaan voor nieuwe ideeën. De leden zullen centraal staan in vrijwel alle artikelen: we nemen een kijkje bij hen in de keuken. Zo kunnen leden elkaar inspireren.”

Bedrijfsvoering

Het magazine gaat niet alleen over het vak van schadehersteller, maar ook over bedrijfsvoering en ondernemerschap. Het blad wordt uitgebracht in samenwerking met Elma Media, als aanvulling op de bestaande communicatie. De getoonde voorpagina is ter indicatie: het definitieve beeld moet nog worden bepaald. Focwa zette eind vorig jaar overigens een punt achter het eigen Carrosserie Magazine, jarenlang het ledenblad van de schadeherstelbranche.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †