Royal Magenta Axalta’s autokleur van het jaar

Lakleverancier Axalta Coating Systems heeft Royal Magenta uitgeroepen tot de wereldwijde autokleur van het jaar 2022.

Royal Magenta is een luxe ogende kleur die bessenrood lijkt in het zonlicht, maar een donkere, mysterieuze uitstraling heeft in de nachtelijke uren, aldus Axalta. “Royal Magenta heeft een nieuwe, luxueus-ogende uitstraling die perfect past bij de mobiliteit van morgen”, zegt Hadi Awada namens Axalta. “Wij ontwikkelen innovatieve mobility-sensing en duurzame, watergedragen technologieën en helpen de mobiliteitssector bij de overgang naar steeds duurzamere oplossingen, elektrische voertuigen en autonoom rijden.”

Diepte en kleur

“Dit jaar hebben we een kleur ontworpen die er complex uit ziet, maar op een vereenvoudigde manier wordt toegepast”, vult productmanager Nancy Lockhart aan. “Het ontwerpproces begon met het tinten van watergedragen lakken met verschillende laagsystemen om diepte en kleur te krijgen. Met duurzaamheid in gedachten is de eindkleur bereikt via een conventionele opbouw van een basecoat- en blanke laklaag. Het is niet alleen mooi om te zien, maar is ook gemakkelijk aan te brengen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *