Stakingen op komst in kleinmetaal

FNV kondigt voor de sector Metaal en Techniek stakingen aan “in zo veel mogelijk bedrijven en plekken in heel Nederland” teneinde bij werkgevers een goede cao af te dwingen.

De vakbond grijpt naar het stakingsmiddel nadat de werkgevers in de kleinmetaal, waaronder schadeherstelbedrijven, niet zijn ingegaan op het ultimatum dat de vakbonden hen hadden gesteld.

Online oproep

De stakingsoproep is nog niet aan leden verstuurd. Eerst vraagt de vakbond zijn leden om via een online oproep werkgevers aan te sporen over de brug te komen met “een eerlijke en fatsoenlijke cao waarin zij de waardering voor de werknemers in de sector laten blijken”.

In 2019 bleek het dreigen met stakingen voldoende om de partijen weer om de tafel te krijgen. Partijen kwamen na maandenlang overleg in september tot een concept-cao. Een jaar eerder waren er wel stakingen bij verschillende autobedrijven toen de onderhandelingen over een nieuwe cao voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf op niets waren uitgelopen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

2 reacties op “Stakingen op komst in kleinmetaal

 • 12 november 2021 om 17:50
  Permalink

  Mooi, die Japanse oorlogsvlag. Je ziet wel uit welke kant de , linkse , wind waait. Lekker met hun dikke k… in Utrecht, duur , aan de A2 zitten en de zaak flink opkloten terwijl er veel bedrijven met problemen zijn.
  Hoe komt het toch dat deze FNV mensen alleen maar denken in nemen, nemen, nemen en niet in verantwoordelijkheden van werknemers richting werkgevers ? Dat zal de opvoeding wel zijn denk ik. Tsja, werken is voor steeds meer mensen een bijzaak geworden. Gelukkig zijn er landen waar dit anders is en mensen nog dankbaar kunnen / willen zijn.

  Beantwoorden
 • 17 november 2021 om 13:54
  Permalink

  Vorig jaar zware reorganisatie achter de rug. 30% van het personeel eruit! Ik hou liever mijn baan dan die 5%! Met een beetje pech levert dit weer een reorganisatie op. Zit er niet op te wachten. Heel het bedrijf weer in paniek, medewerkers die uitvallen omdat ze niet tegen de stress van een reorganisatie kunnen. Werkdruk die toeneemt omdat er geen nieuwe mensen aangenomen kunnen worden, doordat loonkosten door deze verhoging al toenemen. Ik ben gek op verhoging hoor, maar wel verantwoord!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *