Taxi ‘coronaproof’ met spatscherm Fixico

Enkele schadeherstellers en de Nederlandse start-up Fixico voorzien de taxibranche van verplichte corona-spatschermen. De herstellers zorgen voor de installatie van de ‘Fixicover’ en kunnen zo in deze periode met sterk verminderd werkaanbod extra omzet maken.

Taxicentrale TCA (Amsterdam), DVG Personenvervoer en andere grote taxiplatformen in Nederland gebruiken de spatschermen inmiddels. Volgens de nieuwste corona-regels van de overheid is voor taxichauffeurs en personenvervoerders een fysieke afscheiding tussen de chauffeursstoel en de passagiersstoelen verplicht wanneer anderhalve meter afstand niet mogelijk is. Online platform voor autoschadeherstel Fixico ontwikkelde samen met enkele schadebedrijven een spatscherm voor inmiddels meer dan veertig verschillende voertuigen, uiteenlopend van auto’s tot busjes voor personenvervoer.

Transparant

De Fixicover werkt op een soortgelijke manier als de schermen in winkels. Het is een transparante afscheiding van polycarbonaat; dit materiaal is 250 keer sterker dan glas en brandvertragend. Het scherm is volgens Fixico makkelijk te installeren, zonder gereedschap, en zonder blijvende schade aan het interieur te verwijderen. De installatie duurt nog geen vijf minuten, zodat de taxi’s snel weer de weg op kunnen. Derk Roodhuyzen, oprichter en ceo van Fixico: “Tot op heden hebben wij enkele duizenden Fixicover-veiligheidsschermen geïnstalleerd in Nederland. De komende week alleen al zijn er bijna duizend afspraken gepland.” Hij spreekt van “een creatieve samenwerking met schadeherstellers en de taxibranche.”

Uitrollen

Fixico zegt ook van buiten Nederland aanvragen te krijgen. De start-up zal het scherm vanaf komende week ook verder uitrollen in Europa. Met het platform Fixico kunnen autobezitters, autoverhuurbedrijven, wagenparken en verzekeraars hun schade digitaal afhandelen. Momenteel werkt Fixico samen met meer dan tweeduizend erkende schadeherstelbedrijven in zes landen in Europa.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

  • 12 april 2021 om 11:39
    Permalink

    Super, deze veiligheidsschermen! Zo kunnen taxi’s gewoon veilig blijven rijden. Ik merkte dat ik in het begin ook twijfels had, maar inmiddels met deze schermen voel ik me heel veilig in een taxi. Mooi dat dit zo kan.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.