Wensink neemt Autoschade Roks over

Wensink Automotive breidt per 1 maart haar schadeherstelactiviteiten uit door de overname van Autoschade Roks in Hoogeveen. Dankzij deze transactie heeft Wensink de beschikking over drie eigen schadeherstelbedrijven.

_Y8Q9326.CR2Autoschade Roks (foto) is ontstaan in 1978 en erkend schadehersteller voor de merken Citroën, Renault, Toyota en Opel. Het bedrijf staat onder leiding van Matthijs (51) en Daniëlle (49) Roks, die per 1 maart stoppen. De tien medewerkers, samen goed voor een omzet van circa anderhalf miljoen euro, gaan mee over naar de nieuwe eigenaar.

Uitbreiding

Laurens Stigter, ceo van Wensink Automotive, zegt dat de overname volgt uit het beleid om de schade-activiteiten verder uit te bouwen. “Naast Groningen en Apeldoorn bevindt Hoogeveen zich op een strategische locatie in ons verzorgingsgebied. Afgelopen zomer hebben we Gerard Hoefakker aangesteld als directeur Schade, om onze activiteiten op dit vlak verder te professionaliseren en uit te breiden.” De ambitie is om de Hoogeveense vestiging te laten groeien naar een omzet van 2,6 miljoen euro, met achttien medewerkers. Net als de Apeldoornse en Groningse vestiging van Wensink Autoschade is die in Hoogeveen aangesloten bij het netwerk van A.A.S. Schadeherstel.

Merk-erkenning

Matthijs Roks zegt nog geen idee te hebben van wat hij en zijn echtgenote na 1 maart gaan doen. “We weten zelfs niet of we in de automotive actief blijven.” Volgens hem was op termijn een zelfstandige positie in de schadesector lastig geworden. “De markt eist steeds meer schaalgrootte en merk-erkenningen. Om dat voor nog meer automerken te kunnen leveren dan we al doen, zul je als klein, zelfstandig schadebedrijf enorm moeten investeren, in opleiding, in apparatuur. Een dealerholding met meerdere merken en vestigingen is beter toegerust om te voldoen aan die voorwaarden. Vandaar de verkoop aan Wensink.” Overigens wijdt netwerksociëteit Automotive Insiders woensdag 7 februari een themamiddag aan merkerkend schadeherstel.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †