44 bruggen in nieuwbouw Van den Udenhout

Met 44 inbouwbruggen wordt Van den Udenhouts nieuwe vestiging aan de Balkweg 1 in Den Bosch er een in de categorie extra large. Bruggen en aanverwante techniek zoals voor de olietoevoer, komen op het conto van Explora, respectievelijk Brekupa.

De heropening van het pand, met daarin onder meer de showroom (VW, Audi, VW Bedrijfswagens) en aftersalesruimte, is voorzien op 1 februari 2019. De nieuwbouwactiviteiten noopten Van den Udenhout om eind november 2017 voor de periode van ruim een jaar te verhuizen naar twee andere locaties in Den Bosch: aan de Rietveldenweg (voormalige plek van Story-BMW) en het ex-Heinekenterrein aan de Moermanstraat.

Optimaal

De geplande bruggen zijn voor het merendeel twee stempelversies van Maha (H-Bed en armen). Verder voorziet het project in equipment van Rotary (4-kolomshefbrug), Comar (4-plaats remtestbank) en wederom Maha (teststraat met remmenbank, resonantietester, digitale koplamptester). Als belangrijk winstpunt van de ingrijpende operatie noemt Kristiaan van der Sandt, operationeel directeur, de gebundelde aftersalesdiensten. “In de oude situatie zaten we, na jaren van aan- en bijbouwen sinds de start van ons bedrijf in 1978, met vier aparte ruimtes. Nu ontstaat er één centrale werkplaats, waar we alle voorzieningen optimaal kunnen onderbrengen.”

Schadeherstel

Bij Van den Udenhout in Den Bosch zijn 36 monteurs in dienst voor reparatie en onderhoud. Daarnaast komt er een eigen, vijf medewerkers omvattende afdeling voor merk-erkend schadeherstel. Voorheen huisde dit deel van het bedrijf op een ander adres. De nieuwbouw voorziet verder in een revisieafdeling voor werkzaamheden aan hoogvoltage-installaties van elektrische voertuigen à la de Audi e-tron. Bovendien koestert Van den Udenhout de ambitie om klanten langer aan zich te binden, bijvoorbeeld door middel van verlengde garantie en nieuwe onderhoudsdiensten. Zo komt er een McDrive-achtige opzet waar klanten terecht kunnen voor snelle aanpak van kleinere klachten, zoals bijgeluiden. Ook in deze drive-through-service speelt de nieuwe werkplaats een belangrijke rol.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †