Aftersalesomzet op orde

Volgens het Centraal Plan Bureau (CPB) komt ons land schijnbaar sneller uit de crisis dan in eerste instantie gedacht. Diverse sectoren lijken minder te zijn geraakt en daarnaast blijkt de veerkracht van ondernemers erg groot. Dat geldt zeker voor de universele autobedrijven, zo blijkt uit recente WESP-cijfers.

Nu de pandemie (hopelijk) op zijn einde afstevent, gloort voor iedereen een betere tijd. Echter, uit een analyse van WESP in Den Bosch blijkt, dat het universele autobedrijf de hele corona-periode eigenlijk goed heeft doorstaan. Natuurlijk was er een relatief lichte dip over 2020, maar dat is dit jaar snel omgezet naar groei. De gemiddelde dagomzet lag structureel hoger, blijkt uit de cijfers.

En de omzet zit in vergelijking met de pre-coronajaren ook in een structureel stijgende lijn. Een groter en ouder wagenpark, een groot apk-volume, een licht gegroeid uurloon en duurdere onderdelen hebben in de mix bijgedragen aan deze stijgende trendlijn. Waarbij de stijging wel aan het afvlakken is. Uit een vergelijking van de cijfers van de maanden juni tot en met december over de afgelopen 4 jaar is de structurele stijging te zien. Voor dit jaar verwachten de analisten van WESP dat de omzetstijging van het eerste halfjaar, in de tweede helft van dit jaar niet zo snel zal worden gerealiseerd. Overigens kan een mogelijke inflatie nog roet in het eten gooien. Zeker als aangekondigde prijsstijgingen van onderdelen doorzetten. Maar de logistieke keten in onderdelenland is hier hard aan het werk om die pijn te verlichten. 

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1791 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.