Autoprof Gorinchem trekt 10.329 bezoekers

Autoprof Gorinchem 2019 heeft vorige week 10.329 bezoekers op de been gebracht, ruim duizend minder dan vorig jaar (11.513). Vooral de slotdag was rustig. Met de positieve feedback van de standhouders toont organisator Easyfairs zich tevreden.

De organisatie vermoedt dat mogelijk Valentijnsdag (14 februari) spelbreker is geweest. In dat verband zegt Floris Valk (Head of Automotive bij Easyfairs) met een knipoog dat “de romantische autoprofessional” het liet afweten. Mocht dat aspect inderdaad in negatieve zin meegewogen hebben, dan speelt het volgend jaar niet: de beursdata zijn dan 11, 12 en 13 februari. Als gevolg van een lager aantal exposanten viel ditmaal de totale vloeroppervlakte kleiner uit dan in 2018. Wel steeg hierdoor het aantal bezoekers per standhouder, met 21 procent. Onze exposanten hebben naar eigen zeggen dan ook een erg goede beurs gedraaid.

Nationale beurs

Autoprof vindt voortaan eens per jaar plaatsMet het oog op deze vorige week bekendgemaakte strategische koerswijziging nodigde Easyfairs voor het eerst op landelijk niveau zijn relaties uit. Al vrij snel na editie 2018 van ‘Hardenberg’ schrapte de organisatie deze regiobeurs van de agenda, vanwege tegenvallende deelnemers- en bezoekersaantallen. Onderzoek leerde volgens Valk dat er in de markt voldoende draagvlak was voor opschaling van regionaal naar landelijk niveau. Inschrijvingen van exposanten voor Hardenberg 2019 werden daarom ‘on hold’ gezet, in afwachting van een definitieve beslissing. “We hebben vrijwel uitsluitend positieve reacties gehad op de gepresenteerde plannen. Daar zijn we ontzettend blij mee. We zien het als een bevestiging dat we écht iets gaan neerzetten met elkaar en voor elkaar.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †