14,8 procent meer banden in januari

Universele autobedrijven vervingen in januari 2019 14,8 procent meer personenautobanden dan in januari 2018.

Dit blijkt uit de recente WESP-cijfers. Het gemiddelde universele autobedrijf verkocht en monteerde in januari 78 personenauto- en/of bestelautobanden. Dat waren er in dezelfde maand vorig jaar 68 stuks.

Omzet op peil

Deze mooie plus was volgens een aantal retailers en groothandelaren vooral aan het weer te danken. Ook de apk droeg bij aan de plus. Het prijsniveau voor de consument bleef gelijk. Dus de omzet in euro’s bleef op peil. Dat laatste komt enerzijds door de vraag naar de iets duurdere vierseizoenenband en anderzijds nam ook de vraag naar nieuwe winterbanden toe, met dank aan die enkele besneeuwde dagen.

WESP

Aan de bandencijfers ligt de werkplaatsadministratie van inmiddels 702, hoofdzakelijk universele autobedrijven ten grondslag. Gezamenlijk zetten zij in januari 54.756 banden weg. Het is nog vroeg om na één maand al conclusies te trekken, maar gezien de dalende verkoopcijfers van nieuwe personenauto’s in januari en voorlopig ook in februari, is de verwachting op een beter aftersalesjaar toch iets waar men in de aftermarket naar uitkijkt. Minder nieuwe auto’s betekent een veroudering van het wagenpark, mede door de wel verhoogde import van jonge gebruikte auto’s, onder andere uit Duitsland.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen