Bosch en Vakgarage domineren garageformule top 40

Adviesbureau Aumacon presenteerde op 18 september alweer de zevende editie van haar overzicht van de veertig belangrijkste garageformules. Bij de presentatie bleek dat de top drie onveranderd is gebleven. Deze wordt nog altijd gedomineerd door Bosch (met Bosch Car Service en Autocrew) en Vakgarage.

Wel zijn deze drie werkplaatsconcepten weer verder gegroeid. “Een duidelijke trend. De grote worden groter”, constateert directeur Clem Dickmann van Aumacon. Tegelijk ziet Dickmann ook dat kleine en zelfs middelgrote garageformules moeite hebben om uit te breiden. Het totale aantal autobedrijven dat een werkplaatsconcept omarmt, of onderdeel is van een keten, is gestegen naar 2706 stuks. Dat is een plus van 3,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het eerste exemplaar van de nieuwe ‘Garageformule Top 40’ werd door directeur Clemens van Dorp van OEC-Customer Connect uitgereikt aan Marnix van Veen, conceptmanager voor Autocrew, onderdeel van Bosch. Deze eer viel Van Veen ten beurt, omdat het concept Autocrew de meeste autobedrijven kon bijschrijven: 32 stuks in 2016/2017.

Autofirst stijgt met stip

Autoprofijt (ondersteund door alle Fource-grossiers, red.) en Vakgarage waren met respectievelijk 25 en 21 nieuw toegetreden universele autobedrijven de nummers twee en drie als het om de grootste groeiers in conceptenland gaat. Zij werden op de hielen gevolgd door het werkplaatsconcept Autofirst dat vijftien nieuwe leden mocht verwelkomen. AutoFirst wordt ondersteund door GHS, APS, Rijsbergen, Primaparts en Koskamp. Door de gecombineerde inzet steeg Autofirst van plek twaalf in 2016 tot plaats zeven. Autofirst maakt daarmee het verlies van de derde formule van Koskamp, Otopartner, deels goed. Otopartner daalde naar plaats dertien. Op de foto van links naar rechts: Clemens van Dorp, Marnix van Veen van Autocrew en dagvoorzitter/BNR-presentator Meindert Schut. aumacon_garage_top40_2017

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen