Corona-update: eerste dagen juni positief

Week 23, de eerste volle week in juni en de twaalfde coronaweek, laat een stijging van de werkplaatsomzet zien. Bovendien tekenden alle productgroepen voor de plus.

Natuurlijk was het een week met vier werkdagen, want maandag 1 was tweede pinksterdag. Op de vier overgebleven dagen werd een gemiddelde weekomzet gerealiseerd van 11.096 euro, blijkt uit de cijfers van WESP. Op de vrijdag werd zelfs een gemiddelde dagomzet van bijna 3100 euro gerealiseerd. Het gemiddelde factuurbedrag kwam uit op 274 euro. Natuurlijk weten we dat er geen gemiddelde autobedrijven zijn, maar de bedragen die door plussen en minnen ontstaan geven wel de trend aan.

Werkplaatsafspraken

Een belangrijk en positief signaal was het aantal werkplaatsafspraken dat eind vorige week in de boeken stond. Dat belooft voor deze week eveneens kansen op een verbetering van de aftersalesactiviteiten. De coronacrisis lijkt onder controle, maar is zeker nog niet voorbij. Toch is het positief dat de overheid zoekt naar mogelijkheden om de maatregelen verder te versoepelen en ook de consument zich weer wat meer bewegingsvrijheid gunt.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *