Corona-update: mei was slechte maand

Week 21 en 22, ofwel de coronaweken 10 en 11, zorgen ervoor dat mei een relatief minder goede aftersalesmaand is geworden, terwijl de maand zo goed begon.

Week 22 is weliswaar nog niet voorbij, maar met een gemiddelde factuuromzet van 268 euro en een gemiddelde weekomzet van respectievelijk10.700 euro voor week 21 en een geschatte 11.800 euro voor week 22 zal mei de boeken ingaan als relatief slechte maand, terwijl de eerste twee weken (week 19 met 12.800 euro en week 20 met 14.100 euro omzet gemiddeld) in verhouding tot de marktomstandigheden juist goede weken waren.

Werkplaatsbezoeken

De teruggang zit qua volume bij alle productgroepen: olie, banden, onderdelen voor onderhoud en echte reparatiedelen. Allemaal staan ze in de min en dat komt simpelweg doordat er de afgelopen weken significant minder werkplaatsklanten over de vloer kwamen.

Voor de komende weken is het van belang de werkplaatsomzet krachtig te stimuleren door, al dan niet in samenwerking met de partners van We Support Workshops, proactief de potentiële werkplaatsklanten te benaderen. Denk hierbij ook nadrukkelijk aan de apk. Gezien de verwachting dat veel consumenten hun vakantie in eigen land gaan doorbrengen, is een creatieve en onderscheidende aanbieding voor de zomer- of vakantiebeurt belangrijk.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *