Corona-update: universele werkplaatsen draaien goed

In de zevende week van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus draaien de werkplaatsen van met name de universele autobedrijven, afgaande op de WESP-cijfers, redelijk goed.

Afgelopen maandag, Koningsdag, waren de autobedrijven uiteraard gesloten. Mede daardoor waren de laatste twee dagen van vorige week omzet technisch gezien meer dan goed. De gemiddelde weekomzet kwam boven verwachting uit, op 13.133 euro. Dat was ruim boven de weekomzet van de twee weken ervoor. Dinsdag kwam de gemiddelde dagomzet uit op 2213 euro en lag het gemiddelde factuurbedrag op 232 euro.

Factuurgrootte

In verhouding tot de voorgaande weken is de weekomzet nog redelijk, maar was de factuurgrootte aan de lage kant. De maand april loopt ten einde en voor de nog te analyseren omzet van gisteren en vandaag zullen we ongetwijfeld een opwaartse beweging zien. De reden daarvoor is simpel; autobedrijven factureren einde van de maand vaak wat grotere klussen die meer tijd hebben gevergd, ook wat betreft de nacalculatie. Dat vind je vervolgens terug in de omzetcijfers van de laatste twee dagen van de maand.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.