Distributeur SAG neemt Duitse webshop ATP over

Swiss Automotive Group neemt de Duitse, in meerdere landen actieve webshop ATP over. Daardoor passeert SAG de grens van één miljard euro omzet. SAG realiseerde in 2019 een omzet van ruim negenhonderd miljoen euro, Autoteile Pöllath was goed voor iets meer dan honderd miljoen euro.

SAG is lid van het Group Auto International-netwerk en actief in Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Portugal, België en enkele Oost-Europese landen. ATP werd in 2002 opgericht. Sinds enige tijd stond de onderneming financieel onder druk en was ze naarstig op zoek naar een partner. Enkele weken geleden maakte het Duitse bedrijf bekend in gesprek te zijn met onder meer SAG. Dat contact heeft nu geleid tot de overname.

Webshops

Dat webshops eerst actief waren als online ‘luis in de pels’ van de reguliere onderdelendistributeurs – en nu door deze laatsten worden overgenomen – lijkt een voorzichtige trend. Oscaro is inmiddels onderdeel van Parts Holding Europe (het voormalige Autodis) waartoe ook Doyen Auto en Geevers behoren. De webshop Mister Auto werd door PSA-Distrigo ingelijfd.

(foto: het logistiek centrum van ATP in de Duitse plaats Pressath.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *