Distrigo introduceert circulaire onderdelen

Service Box Multi-Brand, het multimerken-, online onderdelenplatform van Distrigo, heeft het aanbod uitgebreid met onderdelen die afkomstig zijn uit de circulaire economie. Het online onderdelenportal is verder verbeterd voor meer gebruiksgemak.

Service Box Multi-Brand is drie jaar geleden gestart en nu al in 22 talen beschikbaar in 95 landen. In 2021 boekte het platform een aanzienlijke toename van het aantal gebruikers, zowel in Europa (+54 procent) als wereldwijd (+35 procent). “Om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klanten van autobedrijven – dealers en universele garages – en autoschadeherstelbedrijven moeten onderdelen snel vindbaar én op voorraad zijn”, zegt Julien Dorne, project- en datamanager bij Stellantis.

Milieu

“Er zijn nu veertien productgroepen waarvan Distrigo onderdelen uit de circulaire economie kan leveren. Daarmee behoort ons assortiment tot de grootste op de markt. In 2022 breiden we ons standaard reserveonderdelenportfolio verder uit met nieuwe onderdeelnummers”, zegt sales- en marketingmanager Lucile Olivas Maynez. “Deze onderdelen uit de circulaire economie vormen een kwalitatief uitstekend alternatief die tegen scherpe prijzen worden aangeboden en bovendien een positieve impact hebben op het milieu. De gereviseerde onderdelen zijn gemiddeld 40 procent voordeliger dan nieuwe onderdelen die voldoen aan de specificaties van de fabrikant, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is. Ze worden dan ook geleverd met een jaar garantie.”

In Service Box Multi-Brand worden per onderdeel uit de circulaire economie ook de milieuvoordelen uitgedrukt in kilo gebruikte grondstoffen en in kilo uitgestoten CO2. Daarmee kan de klant geattendeerd worden op zijn milieubewuste keuze.

Over Distrigo

Met circa 730.000 onderdeelnummers in het one-stop-shopaanbod van Distrigo gaat Service Box Multi-Brand onverminderd door met het optimaliseren van het universele productaanbod. Distrigo heeft in Nederland drie distributiecentra, van waaruit meerdere malen per dag bestelde onderdelen worden uitgeleverd. Naast originele onderdelen voor de merken Peugeot, Citroën, DS en Opel is Distrigo ook leverancier van aftermarketonderdelen voor alle automerken.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1788 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.