Ecobat helpt bij nieuwe start-stop-batterij

Om onafhankelijke autobedrijven te helpen bij het vervangen van start-stopbatterijen breidt Hefra zijn productassortiment uit met de One Box. Deze doos herbergt een tester, validatietool en lader. De One Box maakt zijn debuut op de komende Automechanika Birmingham (4 t/m 6 juni).

Geestelijk vader is Ecobat Battery Technologies (EBT), in Nederland vertegenwoordigd door Hefra. Aansluitend aan de première in Birmingham start ook Hefra de levering, zegt business development directeur Dirk Luteijn. Volgens hem vindt meer dan veertig procent van de vaderlandse garages het vervangen van start-stopbatterijen lastig. “De One Box is een betaalbare one-stop oplossing. Denk daarbij vooral aan de kleinere garage die dit probleem professioneel wenst op te pakken en niet wil doorschuiven naar een dealer.” Ook wordt volgens Luteijn bij gebrek aan juiste kennis ook regelmatig een start-stop batterij vervangen door een lood-zuur-exemplaar.

Onderzoek

Ecobat zelf schermt met eigen onderzoek waaruit zou blijken dat slechts 57 procent van de vrije garages in het Verenigd Koninkrijk zelf de vervanging uitvoert. “We hebben nu een tamelijk nauwkeurig beeld van het probleem”, zegt het management van Ecobat UK. “Het is ofwel een gebrek aan bewustzijn ofwel de aanname dat zo’n wissel een ingewikkelde en kostbare ingreep is. Met de juiste equipment kan het echter wél goed en snel. Je voorkomt garantieclaims en creëert kansen op nieuwe business.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †