Fusie AllParts-grossiers Jabo en Jagersma

De Friese AllParts-grossiers Jabo uit Oosterwolde en Jagersma uit Drachten hebben de krachten gebundeld. Onder de naam AllParts Jabo Jagersma zullen zij vanuit de twee vestigingen voortaan als één organisatie naar buiten treden. De panden zijn afgelopen week helemaal in de nieuwe Allparts-uitstraling van GroupAuto gebracht en de interne organisaties zijn op elkaar afgestemd.

De Friese AllParts-grossiers Jabo uit Oosterwolde en Jagersma uit Drachten hebben de krachten gebundeld. Onder de naam AllParts Jabo Jagersma zullen zij vanuit de twee vestigingen voortaan als één organisatie naar buiten treden. De panden zijn afgelopen week helemaal in de nieuwe Allparts-uitstraling van GroupAuto gebracht en de interne organisaties zijn op elkaar afgestemd.

Anton van de Boog van Jabo geeft aan dat de fusie een logische ontwikkeling is: “De ondernemersculturen van beide familiebedrijven sluiten perfect bij elkaar aan. In onze branche is schaalvergroting een proces waar je in mee moet gaan. Deze fusie is een heel mooie vorm: we zijn allebei aangesloten bij grossiersorganisatie GroupAuto en zowel Jabo als Jagersma hebben de gezamenlijke toekomstvisie van AllParts omarmd.”

Bert Groenewold van Jagersma vult aan: “Gezamenlijk heb je een betere inkoopkracht, kun je processen zoals automatisering samen organiseren en kun je de assortimenten perfect op elkaar afstemmen. De fusie geeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ook wij denken dat onze bedrijven qua cultuur, werkwijze en klantenkring super bij elkaar passen. De werkgebieden sluiten mooi aan, en we hebben hetzelfde dna: onafhankelijk.”

Toekomstvisie

Van de Boog: “We hebben binnen onze grossiersclub GroupAuto ook actief een gezamenlijke toekomstvisie ontwikkeld, met alle andere  grossiers. Daar is de nieuwe formule AllParts uit voortgekomen, waarmee we net gezamenlijk naar buiten zijn gekomen. Een zeer geschikt moment dus om ook de fusie aan te gaan.

Groenewold vult aan: “Alle medewerkers blijven en we zijn het jaar al meteen goed begonnen. Klanten reageren enthousiast en we denken als twee-eenheid klaar te zijn voor de toekomst.”

AllParts

Freek Blekxtoon van GroupAuto geeft aan dat de fusie geheel past in de toekomstvisie van de club: “Samen verder gaan, als onafhankelijke grossiers met een eigen, sterke aanpak. Afgelopen week konden we in Drenthe al een overname melden van CAS automaterialen door Allparts Jari Techniek. De aankomende dagen en weken zullen wij nog meer nieuws hebben, ook over nieuwe leden. De kersverse AllParts-formule voor onafhankelijkheid slaat zeer goed aan. Ook van buiten onze club melden zich nu al grossiers. Er zullen overigens ook doelbewust huidige leden afvallen die niet passen binnen een echt onafhankelijke strategie, maar dat is bewust ingecalculeerd in dit proces en het zal ons alleen nog maar sterker maken. Zo creëren wij ruimte voor nieuwe, ècht onafhankelijke grossiers”, aldus Blekxtoon.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3147 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *