Garagemanagementsysteem gebouwd op Novulo

Deltec heeft een garagemanagementsysteem gebouwd op het innovatieve platform van Novulo, dat daarmee een breed scala aan functionaliteiten biedt vanuit één applicatie.

Novulo is een platform dat in diverse branches wordt gebruikt, onder meer door verzekeringsmaatschappijen, in de zorg en in de luchtvaart. Deltec is de tak van Novulo dat speciaal voor de automotive software ontwikkeld. Die software werd al door grossiers gebruikt, maar is nu ook beschikbaar voor universele garagebedrijven, dealerbedrijven en fleetowners.

Integraal

Remy Rotting van Deltec vertelt: “Uit onze intensieve samenwerking met de bestaande klanten en relaties hebben wij veel kennis en informatie uitgewisseld over de ontwikkelingen in de markt. Daarin zagen wij de behoefte om als onafhankelijke softwareleverancier de samenwerking tussen importeur, grossier en garage te optimaliseren. Dat heeft ons doen besluiten om ook een garagemanagementsysteem te ontwikkelen. Veel van de benodigde functionaliteit was al beschikbaar in componenten die Novulo ook inzet bij vliegtuigonderhoud in de hangars van KLM en Air France. Het systeem is een compleet ERP-systeem waarmee het proces van afspraak maken via een portaal, het inplannen van de werkzaamheden, CRM en marketing, de inkoop van onderdelen, logistiek en financiële boekhouding integraal worden gefaciliteerd.”

Modulair

Het systeem is modulair opgebouwd. Remy Rotting: “Het autobedrijf kan zelf beslissen welke functionaliteiten gewenst zijn. Het is ook mogelijk om een bepaalde funcionaliteit voor een maand te proberen. Wanneer die toch niet gewenst is, kunnen we hem eenvoudig weer uitzetten. Uniek aan het systeem is dat het niet alleen het voertuig, maar ook ieder onderdeel kan vastleggen blijven traceren. Daarmee kunnen banden- of accupools over een wagenpark worden beheerd, kan predictive maintenance worden uitgevoerd en kan de bestuurder nog beter worden ondersteund.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters