KKR-dochter Calsonic Kansei koopt Magneti Marelli

De Italiaanse onderdelenfabrikant Magneti Marelli komt begin volgend jaar in handen van de Japanse collega Calsonic Kansei, dat weer eigendom is van durfkapitalist KKR. De ontstane combinatie is goed voor een zevende positie op de wereldmarkt, uitgaande van de gecombineerde omzet.

Met de overname is een bedrag van 6,2 miljard euro gemoeid. In totaal zal de combinatie goed zijn voor een jaaromzet van 15,2 miljard euro. In totaal hebben Calsonic Kansei en Magneti Marelli bijna tweehonderd productie- en researchvestigingen verspreid over Europe, Azië en Amerika.

Baangarantie

Het huidige hoofdkantoor van Magneti Marelli nabij Milaan blijft volgens het duo in gebruik, bovendien is er ‘commitment’ om de huidige personele bezetting te handhaven. Onderdeel van de gemaakte afspraken is dat de nieuwe combinatie de komende jaren een toeleverancier blijft van Fiat Chrysler Automobiles, de huidige eigenaar van Magneti Marelli.

Jubileumjaar

Dat Magneti Marelli in de etalage stond was al veel langer bekend. De overname is naar verluidt door wijlen Sergio Marchionne in gang gezet. Saillant: de transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond, het jaar waarin Magneti Marelli honderd jaar bestaat.