Partspoint koppelt klant en autobedrijf

Partspoint Group introduceert het online offerteplatform Lageautokosten.nl. Hiermee kunnen consumenten op basis van prijs, locatie en reviews een autobedrijf kiezen. Het gaat daarbij om zowel auto-onderhoud als reparatieopdrachten.

Het offerteplatform werkt met het onafhankelijke klantbeoordelingssysteem ‘Klantenvertellen’. In enkele stappen weet de bezoeker hoe een autobedrijf presteert op diverse criteria. Vervolgens kan er direct een afspraakverzoek worden gedaan. De consument krijgt op basis van kentekengegevens een aanbieding op maat voor de opgegeven werkzaamheden. Partspoint ziet toe op een correcte vergelijkingsbasis.

Leadgenerator

Voor het garagebedrijf is lageautokosten.nl vooral een extra leadgenerator. Daarnaast wordt het vaak tijdrovende offerte- en afspraakproces deels uit handen genomen. Maar bovenal past volgens Partspoint de website bij “de consument van vandaag, die online actief is en gemak en transparantie op prijs stelt.” Naast de prijs is het vertrouwen in het garagebedrijf belangrijk. “De auto-onderhoud- en reparatiemarkt wordt enerzijds steeds transparanter, anderzijds ook gecompliceerder”, zegt Sila van Voorden, formule accountmanager. “Met Lageautokosten.nl zorgen wij dat de consument correct kan vergelijken: appels met appels. Prijsvergelijkingen zijn dan ook altijd gebaseerd op eenzelfde aanbod van onderdelen. De expertise van Partspoint komt daarbij goed van pas.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *