LKQ Fource neemt HAMU over

LKQ Fource heeft met de aandeelhouders van HAMU Automaterialen, Otogros en A28 Autocombinatie overeenstemming bereikt over de overname van de automaterialengrossier.

HAMU is een langlopende partner van LKQ Fource en met negen vestigingen al meer dan 25 jaar een belangrijke leverancier voor universele autobedrijven en merkdealers op de Veluwe, in Gooi- en Eemland en in Flevoland. HAMU is met een geschatte jaaromzet van 30 miljoen euro plus één van de grootste onafhankelijke automaterialengrossiers van ons land. Met de negen vestigingen in Harderwijk (tevens hoofdkantoor), Nunspeet, Veenendaal, Hattemerbroek (inclusief een centraal bandenhotel), Nijkerk (A28 Autocombinatie), Amersfoort, Almere, Apeldoorn en Kampen zal HAMU na de overname nadrukkelijk de regio midden-Nederland voor LKQ Fource gaan versterken.

Logische stap

HAMU-eigenaar Hans Mulder en zijn vrouw Mariella hebben de verkoop van hun onderneming weloverwogen genomen. Hans Mulder: “HAMU Automaterialen is een gezond bedrijf waar wij enorm trots op zijn. Toch zijn wij er van overtuigd dat onderdeel worden van een grote Europese marktpartij in de automotive aftermarket het beste is voor onze klanten en medewerkers. De overdracht van onze bedrijven aan LKQ Fource is een logische stap voor ons. Onze organisatie en de manier waarop wij werken sluit naadloos aan bij het netwerk van LKQ Fource. Met vertrouwen draag ik de sleutel over. ”

Johan van der Hoeven, directeur LKQ Fource: ”We zijn blij met de toevoeging van de HAMU-bedrijven en haar medewerkers aan onze organisatie. De samenwerking is altijd positief geweest en HAMU heeft bewezen een sterke speler te zijn in haar regio. We zullen met elkaar zorgen dat die positie behouden blijft en versterkt wordt.”

Efficiëntie

Arnd Franz, ceo van LKQ Europe: “Met het opzetten van een nieuwe organisatiestructuur, die in juni 2021 met succes werd afgerond, hebben we onze operationele efficiëntie aanzienlijk verbeterd. We kunnen ons nu richten op onze winstgevende en duurzame groeistrategie met sterke organische groei en selectieve acquisities.”

Daar is de overname van HAMU er duidelijk één van. De afronding van de transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt. De partijen zijn overeengekomen geen details over de overnameprijs bekend te maken.

LKQ Fource (3800 medewerkers) is als onderdeel van LKQ Europe met haar Fource-bedrijven, CarSys, VanEsch, IPAR, VHIP Belgium, LKQ Belgium en VHIP France actief op de Nederlandse, Belgische en Franse markt. LKQ Fource telt nu ruim 130 eigen grossiersvestigingen en een netwerk van 180 partnergrossiers.

Op de foto: Hans Mulder (links) en Johan van der Hoeven.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.