LPG-sector: Dag van het Autogas

Om het grote publiek te informeren over de voordelen van LPG organiseert het Platform Autogas zaterdag 24 november de Dag van het Autogas. Op ruim vijftig locaties in Nederland beantwoorden LPG-inbouwspecialisten dan vragen.

Het platform bundelt leveranciers van LPG en van LPG-systemen. Volgens de sector is bij veel mensen onbekend dat deze brandstof nog steeds volop verkrijgbaar is. Ook de lagere literprijs en CO2-uitstoot vergeleken met benzine behoren niet tot de parate kennis van de particulier. Recente tests van emissie door onder meer de TÜV bewijzen volgens de branche dat autogas beter is voor het milieu. “Nederland kent nu een miljoenenvloot aan benzineauto’s die gemiddeld tien jaar rondrijden”, zegt voorzitter Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland. “Er is dus op korte termijn een groot succes te behalen voor een beter klimaat door deze auto’s op LPG te laten rijden.”

Voordelen, kosten

Tijdens de open dag zoomen de deelnemende bedrijven in op vragen als: wat is een autogasinstallatie, hoe wordt deze ingebouwd, wat zijn de voordelen en de kosten, welke besparing levert het rijden op autogas (LPG) op. De bijbehorende website vermeldt de locaties en activiteiten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †