Mobiwer pakt vijf gevaarlijke reststoffen per rit

Onder de naam Mobiwer introduceert Remondis, dienstverlener op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling, een voertuig dat per rit vijf verschillende gevaarlijke reststoffen kan innemen en sorteren.

Het voertuig is voorzien van speciaal daarvoor bestemde inzameltanks, containers en opbergbakken. Per rit is er ruime capaciteit voor de inname van olie, oliehoudende materialen en -filters, afgewerkte koel- en remvloeistof en defecte c.q. lege loodaccu’s. Volgens Remondis is deze manier van werken in dubbel opzicht duurzaam: alle stoffen worden apart ingezameld en verwerkt, bovendien is het afgelegde aantal kilometers lager dan bij afzonderlijke ritten per categorie afval.

Reststoffen

Bij periodiek onderhoud en reparatiewerkzaamheden blijven in werkplaatsen altijd reststoffen achter die gescheiden moeten worden ingezameld. Om dit voor het autobedrijf zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken, is de Mobiwer-service ontwikkeld. Remondis werd opgericht in 1934 en is inmiddels in meer dan 35 landen actief. De onderneming maakt deel uit van het Duitse familiebedrijf Rethmann Groep. In ons land zijn ook dochterondernemingen Rhenus en Saria actief.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †