Molco voegt Mando toe aan assortiment

Molco Car Parts laat weten de distributie te hebben verworven van de aftermarket onderdelen van de Koreaanse onderdelenfabrikant Mando voor de Benelux en Duitsland. Molco levert van Mando onder andere stuurdelen, remblokken, filters, remklauwen en schokdempers.

Het huidige Mando is voortgekomen uit de fabriek die onderdelen leverde aan Hyundai en gaandeweg ook aan andere merken is gaan leveren. Commercieel directeur Pim van ’t Hoenderdaal van Molco: “Mando is in de loop der jaren flink gegroeid. Het behoort tot de top 40 van grootste OE-leveranciers in de wereld en wil nu de aftermarket op. Ze zijn begonnen in Azië en willen nu ook de Europese markt bewerken. De basis van Molco ligt bij de Japanse en Koreaanse merken, al leveren we inmiddels ook breder, en dat specialisme koesteren we nog steeds. Daarom ook wilden we Mando graag in het assortiment erbij hebben.”

A-merk

Het assortiment van Mando overlapt deels het assortiment dat Molco al aanbiedt. Pim van ’t Hoenderdaal: “We willen voor elk onderdeel een keuze kunnen aanbieden, van verschillende kwaliteiten, een A-merk, een B-merk, een eigen merk en soms nog wel meer. Met Mando hebben we echt een A-merk in huis. Omdat we rechtstreeks leveren, zonder tussenkomst van een grossier, kunnen we de onderdelen toch tegen een betere prijs leveren, want het zijn dezelfde onderdelen als die de autofabrikanten voor de eerste montage gebruiken.”

“Mando is systeemleverancier in de OE voor het remsysteem, de stuurinrichting en de vering. Dat zijn hun core components. Daarnaast zijn ze heel ver in elektronische componenten voor ADAS. Ze claimen daarin zelfs verder te zijn dan Bosch. Koreanen zijn vrij bescheiden, dus als zij dat zeggen, dan zal er toch wel iets van waar zijn. Ik vergelijk Mando met Denso, dat ooit is opgezet als onderdelenleverancier voor Toyota en later de aftermarket is opgegaan en daar behoorlijk naam in heeft gemaakt.”

Groei

In Molco heeft Mando een goede partner gevonden, want ook Molco timmert behoorlijk aan de weg. “Het gaat goed, inderdaad. We zijn de coronacrisis goed doorgekomen. We hebben ons groeiplan voor 2020 kunnen waarmaken en dat gaat ook voor 2021 wel lukken. We zijn bij Mando uitgekomen, omdat we sinds tweeënhalf jaar Nexus-lid zijn. Via Nexus hebben we bijvoorbeeld ook Hengst-filters kunnen introduceren, dus we zijn flink aan het uitbreiden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *