Omzet Groupauto naar bijna twintig miljard

Groupauto International heeft in 2016 meer dan twintig procent omzetgroei gerealiseerd. De groep zit nu dicht tegen de twintig miljard euro jaaromzet. Ceo Hans Eisner heeft dat bekend gemaakt op het jaarcongres van de grossiersorganisatie.

De fraaie financiële cijfers zijn de optelsom van alle grossiersverkopen in de 35 landengroepen waarin de organisatie actief is. Er zijn inmiddels meer dan vierduizend verkooppunten onder de vlag van Groupauto (vijftig in Nederland). Het concept Eurogarage (waaronder Carxpert valt) omvat inmiddels bijna zesduizend universele garagebedrijven in 24 landen; Toptruck tikt bijna de 1100 aan.

Deutsche Post

Tijdens het congres liet Groupauto Duitsland het succes zien van zijn dochteronderneming Global Automotive Service. Deze verzorgt onder meer het onderhoud aan voertuigen van  Deutsche Post. Directeur Freek Blekxtoon van de Nederlandse Groupauto-tak wil de activiteiten van Global Automotive Service ook naar Nederland halen. “Wij werken al nauw samen met onze Duitse collega’s, onder meer op het gebied van de garageformule Autoexcellent. Zij hebben uitgekiende IT-oplossingen, die wij goed kunnen integreren. Tijdens ons congres op 28 november zullen we meer laten zien.”

Overname AAG

Jean Jacques Lafont, ceo van Alliance Automotive Group (AAG), ging namens Groupauto Frankrijk in op de recente overname van AAG. De nieuwe eigenaar is het Amerikaanse concern Genuine Parts Company (omzet 8,3 miljard dollar). De transactie is volgens Lafont zonder gevolgen voor GPC’s lidmaatschap bij Groupauto International, dat zij zelf in 1991 mede heeft opgericht. De onderneming beraadt zich momenteel op haar positie: ze is nu nog aangesloten bij ATR maar zou zich mogelijk geheel of gedeeltelijk bij Groupauto kunnen scharen.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †