Profile aftersalespartner Aiways

Franchise-organisatie Profile is de beoogde partner voor de aftersales van het elektrische automerk Aiways. Dat maakt de Nederlandse distributiepartner van Aiways voor Nederland bekend.

De volledig elektrische Aiways U5 is sinds november in Nederland te koop. In dezelfde maand opende Aiways Distributie Nederland op Schiphol ook een onderdelenmagazijn, van waaruit onderdelen voor Aiways door heel Europa kunnen worden gedistribueerd. De samenwerking met Profile voor de aftersales geldt in eerste instantie voor vier maanden. Wanneer de pilot succesvol is, zal er een meerjarige samenwerking worden opgezet.

Compleet servicepakket

“De recente lancering van de Aiways U5 was al een groot succes en om onze nieuwe klanten zo snel mogelijk van een compleet servicepakket te voorzien, maken wij vandaag onze samenwerking met Profile bekend”, zegt Henk Kassens, directeur van Aiways Distributie Nederland. “Profile staat bekend om zijn deskundige en betrouwbare autoservice met landelijke dekking. Deze landelijke dekking is voor ons van groot belang, omdat Aiways niet inzet op een dealernetwerk, maar op directe service. De Aiways U5 heeft zeer weinig onderhoud nodig. Pas na 100.000 kilometer hoeft er een grote inspectiebeurt plaats te vinden. Jaarlijks zal er alleen een kleine controlebeurt benodigd zijn. In samenwerking met Aiways worden servicemonteurs van Profile getraind speciaal voor de U5. Op termijn zullen Aiways-klanten bij alle Profile-vestigingen terecht kunnen voor merkonderhoud en banden. We hebben er alle vertrouwen in samen met Profile onze klanten hiermee een complete en professionele serviceverlening te kunnen bieden, zodat ze maximaal mobiel blijven.”

EV-specialist

“In juni van dit jaar hebben wij ons concept rondom elektrische voertuigen (EV’s) geïntroduceerd. De implementatie hiervan is inmiddels in volle gang en alle Profile-vestigingen zullen EV-specialist worden. De serviceverlening voor Aiways past perfect in dit concept”, aldus Niek Kraak namens Profile Nederland. “We zijn dan ook verheugd met de keuze van Aiways Distributie Nederland voor Profile en zien uit naar een succesvolle pilotperiode.”

Webinar

Kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders organiseert op maandag 14 december een gratis webinar over de opkomst van de elektrische auto en de gevolgen daarvan voor de aftermarket. Aanmelden kan via deze link. De impact van de elektrificatie van het wagenpark voor alle stakeholders wordt bovendien uitgebreid geanalyseerd in de EV Monitor 2020, een uitgave van Automotive Insiders en onderzoeksbureau Trend-Rx. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *