Rocar-Tech: eerste laadhulp bij gestrande EV

Op Autoprof Gorinchem introduceert Rocar-Tech de Ecube EV emergency charge accubank. Anders gezegd: eerste hulp bij gestrande elektrische voertuigen.

Het komt volgens Rocar-Tech dagelijks voor dat elektrisch aangedreven auto’s ‘zonder’ komen te staan. Afslepen met lege accu’s is de gebruikelijke oplossing, maar het Zweedse CTEK komt met een alternatief.

De Ecube EV gedoopte oplossing laadt de accu gemiddeld ‘1 km range’ per minuut bij. Een en ander zonder dat er motoren van het hulpvoertuig lopen, dus emissievrij. Langs deze weg kan de pechhulpdienst snel het gestrande voertuig weer mobiel maken, waarna de bestuurder zo snel mogelijk een station kan bereiken voor een volledige laadsessie. De Ecube kan maximaal 45 minuten laden met 7.2kW en is ook ‘standalone’ te gebruiken. In dat geval levert hij 22 kW. Het apparaat is vanaf tweede kwartaal 2020 verkrijgbaar bij: Rocar-Tech Garage Equipment.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.