SKF presenteert nieuwe productlijn stuurdelen

SKF lanceert op Equip Auto een nieuwe serie onderste draagarmen en stuurdelen. Deze nieuwe chassiscomponenten zullen vanaf de eerste helft van 2018 beschikbaar zijn voor de aftermarket.

De nieuwe productlijn omvat onder meer fuseekogels, rubberlagers, stabilisatorstangen, spoorstangarmen en stuurstangen. Met de productlijn is SKF’s chassisaanbod compleet.

Racing

“SKF levert fuseekogels en stuurdelen voor raceteams in onder andere de Formule 1 en WRC. Deze stuur- en ophangingsdelen worden in onze luchtvaartfabrieken geproduceerd en zijn toegerust voor gebruik onder raceomstandigheden waar trillingen en een snelle acceleratie belangrijke factoren zijn”, zegt productmanager Christophe Daubignard van SKF. “We hebben onze unieke expertise gebruikt om deze nieuwe productlijn voor de aftermarket te kunnen ontwikkelen.”

90 procent

Met de nieuwe productlijn is SKF een one-stop bron voor alle mogelijke onderdelen op het gebied van wiellagers, ophanging, aandrijflijn en stuurdelen. Eind 2018 verwacht SKF aldus 90 procent van de Europese personenauto- en lichte bedrijfswagenmarkt te kunnen bedienen. Dat is met inbegrip van alle grote Europese en Aziatische automerken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters