Tijn (18) is Nederlands jongste keurmeester

Op je 18e apk-keurmeester zijn: tot voor 28 september was het nog niet voorgekomen. Tijn Slegers uit Boekel zette die dag een nieuw record neer. De examinator bij Innovam wees hem na afloop op de mijlpaal.

De zoon van Theo en Anke Slegers – eigenaren van Autobedrijf Slegers – brak twee jaar terug zijn vwo af. Zijn interesse in voertuigtechniek trok te sterk, reden om aan het Summa College in Eindhoven via een versnelde opleiding eerste monteur te worden. De aansluitende apk-cursus was evenmin een obstakel.

Technisch specialist

Daarmee is het opleidingstraject nog niet afgerond. Hij volgt momenteel een opleiding tot technisch specialist. Wanneer die over anderhalf jaar met succes is afgerond, wil hij ook diploma’s verwerven op het gebied van EV/hybride, airco- en turbo-onderhoud. “Tijn kan best goed leren”, zegt vader Theo Slegers. “Alleen ging-ie steeds meer buiten schooltijd helpen met sleutelen. Op een gegeven moment zei hij liever automonteur te willen worden.” Vier dagen in de week werkt hij nu in het bedrijf van zijn ouders, één dag gaat op aan studie en op zaterdag helpt hij eveneens mee in de zaak.

TOP Merkspecialist

Autobedrijf Slegers heeft dertien mensen in dienst. Ook echtgenote Anke zit in de zaak. Hun twee andere kinderen studeren fiscale economie en advocatuur en werken eveneens enkele uren mee – in de verkoop, respectievelijk boekhouding. Eerder dit jaar sloot Autobedrijf Slegers zich als eerste universeel aan bij de garageformule TOP Merkspecialist in Opel van ABC Automotive.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.